Sonde erin en eruit,

Allereerst wil ik mijn familie feliciteren met het behalen van het felbegeerde vierdaagsekruisje.

Verder werd ik afgelopen donderdag gebeld door het VUmc dat er een schimmel is gevonden in mijn longen dus heeft er een wisseling in medicijnen plaatsgevonden. Ipv 3 tabletten van een kleine 40euro per stuk, heb ik nu een drankje á 700euro voor een flesje, waarmee ik jawel 5 hele dagen toe kan.

Afgelopen maandag was het weer tijd voor een wekelijkse checkup in het VUmc. Aangezien mijn gewicht een probleem blijft, want eet maar eens dagelijkse 3000kcal zonder tegen je zin in in te eten. Werd er besloten om een neus-maagsonde in te brengen.
Via deze sonde zou ik in eerste instantie 1000kcal in de nacht krijgen en na 2 dagen zou dit verhoogd worden naar 1500kcal per nacht. Waardoor ik overdag niet meer tegen heug en meug hoef te eten. Want 3000kcal zijn er echt veel. Zeker wanneer je je bedenkt dat ik ondertussen ook de samenstelling van eiwitten/koolhydraten/glucose in de gaten moet houden om ervoor te zorgen dat ik niet al te veel last krijg van mijn suikers.

Helaas heb ik niet al te lang van mijn sonde kunnen genieten, want nog voordat de pomp en de voeding in huis waren, kreeg ik een hoestbui, waarbij de sonde er binnen enkele seconden via mijn mond uitkwam. Dus direct het VUmc gebeld over wat te doen. En hun oplossing was, voorlopig niets doen.
In het VUmc waren ze er al vanuit gegaan dat de sonde niet zou blijven zitten en ze gingen dan ook een andere oplossing bedenken. Die hebben ze nu wellicht gevonden; een maagsonde. Dit is een sonde die ze direct aanbrengen op je maag. Dus niks geen slang via je neus naar je maag, gewoon direct een gat in je borst naar je maag. Ik ben benieuwd of ze het gaan doorzetten of dat het uiteindelijk toch niet nodig is. Tot maandag blijf ik in ieder geval stug elke dag mijn kcal binnen te krijgen.

Door de gevonden schimmel, welke overigens niet te zien was op de röntgenfoto wilden ze ook nog een ct-scan maken. Niet zo heel erg bijzonder, maar deze keer raakte noel redelijk in paniek. Wat resulteerde in flink hyperventileren en het afblazen van het 2e deel van ct-scan. Want het was alles behalve een pretje. Gelukkig was ik na een 10-15min weer redelijk rustig en konden we weer op weg terug naar de afdeling.

Daar kreeg ik nog ‘hoog’ bezoek van Drs. O. Visser dat ik moed moest blijven houden. Het enige dat ik dacht was: Jij hebt makkelijk praten vanaf de zijlijn, ik voel me ellendig. En volgens mij voel ik me vooral ellendig door die fantastische medicijn combinatie die ik van jullie krijg.

Maarja we gaan braaf door.

Overdag doe ik verder weinig. Afgelopen dinsdag kwam mark even op bezoek, helaas was ik weinig waard maar vond het erg gezellig dat die even langs kwam. Woensdag gerolstoeld met eline. Het blijkt dat wanneer je in een rolstoel zit je alle andere rolstoelers groet, net zoals motortijders dat doen…. kortom weer een hele ervaring rijker. Vandaag even in de schaduw gelegen en morgen komt Fanny langs, tenminste als ze geen jetlag heeft van haar vakantie naar zuid-europa.

Verder mis ik Marloes enorm, ze is nu bijna een week weg en ik merk toch wel dat ik flink op haar ben gesteld. Gelukkig hoef ik nog maar een weekje te wachten voor ze er weer is. )

This entry was posted on donderdag, juli 24th, 2008 at 6:36 and is filed under Leukemie. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can Geef een reactie, or trackback from your own site.

3 Responses to “Sonde erin en eruit,”

  1. Reactie van Mark:

    Dat gegroet ook al die tijd )
    Nog even volhouden en want dan groeten we de hele route door Europa al die motorrijders.

    Sterkte kerel!

  2. Reactie van Ans:

    Hoi Noël,
    Nederland loopt leeg als een fietsband las ik ergens: iedereen lijkt wel op vakantie. Een verblijf in eigen land telt ook mee dus wens ik je morgen een goede reis en een fijne vakantie. Groetjes.

  3. Reactie van Fanny:

    Hallo kanjer,
    Wilde nog even snel zeggen dat je echt een taaie bent! Was vrijdag blij om te zien dat mijn thuisblijver-vermaak-pakket goed gebruikt is.
    En vandaag op de terugweg van de VU heb ik weer iets bedacht voor het 2-dagen-in-Drenthe-vakantiepakket…nieuwsgierig? Nog 1 dagje wachten, eerst goed uitrusten van de reis erheen en veel slapen! Tot morgen!
    X

Leave a Reply